Háromórás örömzenéléssel köszöntötték a tavaszt a pécsi orvosin

2024. április 10.

Április 9-én, immáron tizedik alkalommal rendezték meg a Tavaszi Koncertet a PTE Általános Orvostudományi Karán, ahol az orvos- és gyógyszerészkari oktatók és munkatársak mutatták be tehetségüket, zenei, prózai és táncos produkciókkal is megörvendeztetve a közönséget.

A 19 órától 22 óráig tartó koncert mintegy másfél tucat előadást tartogatott. A darabok között hallhattunk többek között George Gerschwint, Robert Schumannt, Mozartot, a klasszikusok mellett pedig békésen megfért egy-egy Lady Gaga- vagy Amy Winehouse-dal is, vagy például az Eye Of The Tiger.

Az énekes, zenés előadások mellett tradicionális indai táncot is láthattunk: Krisha Mistry elsőéves orvostanhallgató a klasszikus Bharatanatyamot adta elő a dr. Romhányi György aulát megtöltő közönségnek.

A Tavaszi Koncert keretében adták át a pécsi orvoskar „A hallgatói és dolgozói jóllétet támogató, közösségközpontú ötlet kidolgozása és megvalósítása” című Well-Being pályázat győztes projektjéért járó WITTY (Well-being initiative of the year) díjat. Az elismerés a Latyák Anita (Magatartástudományi Intézet) és Nagy Balázs (Tanulmányi Hivatal) kezdeményezéséből született Olvasóklubért járt.

A 10. Tavaszi Koncertről Verébi Dávid készített fotókat: