Dr. Pál Szilárd: „munkatársaink fejlődése közvetlenül kötődik karunk sikeréhez”

A munkatársi fejlődés kéz a kézben jár a pécsi gyógyszerészkar sikerével, ezért szükséges jól látható karrierutak, előrelépési lehetőségek prezentálása a kollégáknak dr. Pál Szilárd szervezetfejlesztési és kapcsolati dékánhelyettes szerint, aki a kari teendők mellett kutatóként is aktív: az utóbbi időben a 3D gyógyszernyomtatásra és a mesterséges intelligencia alapú folyamatoptimalizálásra is fókuszál.

2023. október 1-től változott a PTE Gyógyszerésztudományi Kar vezetősége. Dr. Botz Lajos professzortól dr. Fittler András vette át a dékáni tisztséget, akinek munkáját dr. Rozmer Zsuzsanna, dr. Kvell Krisztián és dr. Pál Szilárd dékánhelyettesi minőségükben segítik. Végleges kinevezésükre 2024 májusában került sor.

„Szervezetfejlesztési és kapcsolati dékánhelyetteseként a célom, hogy a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán dolgozók számára közreműködjek egy átlátható és előremutató munkahely teremtésében” – kezdi feladatköre bemutatását dr. Pál Szilárd.

„Azt vallom, hogy munkatársaink fejlődése közvetlenül kötődik Karunk sikeréhez, ezért dolgozom azon, hogy mindenki számára világos karrierutat kínáljunk, ahol a szakmai előrelépés mérföldkövei egyértelműek és elérhetőek”. Mint fogalmazott, a pécsi gyógyszerészkar belső és külső kapcsolatrendszerének ápolása és fejlesztése, valamint eseményeinek szervezése is hozzá tartozik, hogy hatékonyan támogathassa az akadémiai és ipari szektor zökkenőmentes együttműködését.

Kifejtette, stratégiai célok és tervezés terén a hozzá tartozó területeken is rendelkeznek a Pécsi Tudományegyetem átfogó stratégiájához illeszkedő hosszú távú tervekkel. Az általa kezelt szegmenset illetően részletes, évekre lebontott célkitűzéseket határoztak meg, annak érdekében, hogy a pécsi gyógyszerészkar erős és innovatív maradjon. Ezek a célok többek között magukban foglalják a kollégák mobilitásának növelését és a rendezvényeink színvonalának emelését is.

Dr. Pál Szilárd a dékánhelyettesi teendők mellett TDK-témák vezetőjeként és kutatóként is aktív. „Kutatási területem karrierem kezdetekor a nanotechnológia csodálatos világába vezetett, majd később, a doktori munkám során szilárd gyógyszerhordozó rendszerekkel foglalkoztam, mint például a granulátumok vagy a pelletek. Ezen a területen a mai napig aktívan tevékenykedem. A legutóbbi években kutatási területem bővült: a 3D gyógyszernyomtatás és a mesterséges intelligencia alapú folyamatoptimalizálás is bekerült a repertoáromba, a hatékonyság és innováció szellemében” – fogalmazott.

Fotók:

Kalmár Lajos