Tegnap

XII. alkalommal rendezik meg a TDK Börzét október 22-én 13:00 és 17:00 óra között a dr. Romhányi György aulában. Az esemény célja, hogy megismertesse a hallgatókkal, hogy milyen kutatási lehetőségekkel élhetnek egyetemi tanulmányaik során, amelyek később a diploma- vagy PhD-munkájuknak is alapjául szolgálhat.

A TDK Börzét a Magyar Hallgatói és Szolgáltató Iroda szervezi a Tudományos Diákköri Tanács megbízásából, a rendezvényre minden általános orvos, fogorvos, gyógyszerész és biotechnológia szakos hallgatót várnak az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar intézetei és klinikái.

A kiállított standoknál nemcsak érdeklődni tudnak a hallgatók, hanem ki is próbálhatnak bizonyos eszközöket. Abban az esetben is érdemes meglátogatni a standokat, ha már megvan a kutatásuk fő vonala, hiszen olyan skilleket sajátíthatnak el az esemény során, amik a későbbiekben is hasznosíthatóak lesznek.

A TDK börze során meg lehet ismerkedni a klinikai kutatások módszertanával, egy adott alaptudományos szemlélettel, a kritikus gondolkodásra való képességgel és a hatékony együttműködéssel, ha csapatban dolgozik az ember.

Fontos tudni, hogy TDK-munkát nemcsak a szakdolgozat előtt álló ötöd- és hatodévesek végezhetnek, és nem szükséges minden intézetnél vagy klinikánál, hogy az adott tárgyat előzőleg teljesítsék. A börzén kiderül, hogy egyes intézeteknek, klinikáknak mi a kutatási profiljuk, milyen jellegű munkát tudnak kínálni a hallgatók számára, és vannak-e előzetes követelményeik.

Fotó:

Verébi Dávid