Collab projekt – hallgatói paradicsom a tetőtérben

2024. október 8.

A várakozás véget ért, megnyílt a Collaboratory! A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának "Collab" projektje révén a K épület tetőtere megújult, a hallgatók már birtokba is vették az új közösségi teret.

A Gyógyszerésztudományi Kar kiemelt figyelmet fordít a hallgatók jólétére, amely elengedhetetlen a sikeres tanulmányokhoz. A Collaboratory nem csupán a tanulás helyszíne, hanem egy olyan közösségi tér is, ahol a diákok feltöltődhetnek és szociális kapcsolatokat építhetnek.

A modern és otthonos tér sokféle funkciót kínál, legyen szó tanulásról vagy kikapcsolódásról. A koncepciót a kar dr. Vasváry-Nádor Norbert tervezővel, a PTE Műszaki és Informatikai Kar (MIK) egyetemi docensével közösen álmodta meg, minden apró részlet a hallgatók igényeit tükrözi.

Ahogy korábban már írtunk róla, tanulószobák, játékterem, csendes helyiség és egy podcaststúdió is helyet kapott itt.

Az egyik legnépszerűbb helyiség a hallgatók körében a műfűvel borított „silent room”. „Szívesen beszélgetünk, pihenünk itt az előadások között. Amiatt, hogy itt zokniban lehetünk, sokkal otthonosabban érezzük magunkat” – mondta néhány harmadéves gyógyszerészhallgató.

A játékszoba ping-pong , darts- és csocsóasztallal várja azokat, akik lazítani szeretnének.

„Egy kis szórakozás mindig jót tesz a tanulás mellett” – tette hozzá egy másodéves gyógyszerészhallgató.

A diákok a tanulószobára is nagy igényt tartanak, a bőséges természetes fény ideális környezetet biztosít a tanuláshoz, közös munkákhoz.

„Különösen tetszik, hogy ez a helyiség a tetőtérben lett kialakítva, sok a természetes fény, jobb így tanulni” – mesélték a hallgatók.

A projekt sikerességét a hallgatók visszajelzései is megerősítik, hiszen az otthonos hangulat és a modern kialakítás garantálja, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő helyet