Sikeresen zárult a 2024-es PTE GYTK Partnernap

Az eseményen a közforgalmú és kórházi gyógyszerészet, a gyógyszeripar, a gyógyszer-nagykereskedelem, a gyógyszerellátási értéklánc, a biotechnológiai ágazat szereplői, a szakmai szervezetek, valamint a társegyetemek képviselői is részt vettek. A rendezvényen értékes kapcsolatok születtek és konstruktív párbeszéd alakult ki a résztvevők között.

A nap folyamán bemutatásra került a PTE GYTK 2023-2030 stratégiája, a résztvevők panelbeszélgetéseken vitatták meg a szakma jövőképét és a hallgatók szakmai gyakorlatának fejlesztési lehetőségeit. A Pécs Baranyai Kereskedelmi- és Iparkamara jóvoltából lehetőség nyílt szervezett B2B találkozókra és személyes konzultációkra is.

A Partnernap kiemelt eseményeként sor került a PTE Gyógyszerésztudományi Kar képviseletében dr. Fittler András dékán úr és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) képviseletében Farkas Szabolcs elnök úr közötti kétoldalú megállapodás aláírására, mellyel az intézmények közötti együttműködést erősítették meg.

Az Innovációs Napok keretében kollégánk, dr. Amir Reza Ashraf elnyerte a rangos PTE Innovációs Díjat, amely Amir kiváló munkáját ismeri el a mesterséges intelligencia alapú gyógyszerfelismerő modell és mobilalkalmazás terén, amely a gyógyszerek biztonságos használatát támogatja.

A Partnernapról a rendezvényen Dr. Pál Szilárd, a kar szervezetfejlesztési és kapcsolati dékánhelyettese nyilatkozott az Univ TV tudósítójának, amely itt tekinthető meg: 

A 2024-es Partnernapról készült fotógaléria a képre kattintva nyílik: